بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلسَّلامُ عَلَیکمْ یا اَهْلَ بَیتِ النُّبُوَّة
السلام علیک یا فاطمه الزهرا یا صدیقه الشهیده سلام الله علیها
"حاطب بن ابی بلتعه"های امروز چه کسانی هستند؟
* مقام معظم رهبری در دیدار اخیرشان فرمودند: "بدانیم پشت لبخندهای دیپلماسی، دشمنیها و کینههای پنهانی و باطنی خبیث نهفته است. چشمهایمان را باز کنیم "وَ فَهما فی خَلقِک". چشمهایمان را باز کنیم. "تُسِرّون الیهم بالموده" [ارتباط و دوستی پنهانی برقرار کردن] نباشیم. حواسمان باشد که با چه کسی مواجهیم، با چه کسی معامله میکنیم و حرف میزنیم. این را بدانیم".
* آیه مورد اشاره رهبر انقلاب: "یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا عَدُوِّی وَعَدُوَّکُمْ أَوْلِیَاءَ تُلْقُونَ إِلَیْهِمْ بِالْمَوَدَّةِ وَقَدْ کَفَرُوا بِمَا جَاءَکُمْ مِنَ الْحَقِّ یُخْرِجُونَ الرَّسُولَ وَإِیَّاکُمْ ۙ أَنْ تُؤْمِنُوا بِاللَّهِ رَبِّکُمْ إِنْ کُنْتُمْ خَرَجْتُمْ جِهَادًا فِی سَبِیلِی وَابْتِغَاءَ مَرْضَاتِی ۚ تُسِرُّونَ إِلَیْهِمْ بِالْمَوَدَّةِ وَ أَنَا أَعْلَمُ بِمَا أَخْفَیْتُمْ وَ مَا أَعْلَنْتُمْ ۚ وَمَنْ یَفْعَلْهُ مِنْکُمْ فَقَدْ ضَلَّ سَوَاءَ السَّبِیلِ. ممتحنه: ۱ آیه اول سوره ممتحنه در مورد نهی دوستی گرفتن از دشمن خدا و مومنان است و این فراز بالخصوص اشاره دارد به ارتباط پنهانی و خائنانه گرفتن با دشمن. مقام معظم رهبری در تفسیر سوره ممتحنه، که در تاریخ ۱۳۶۱ ایراد شده است مفاد آیه و شأن نزول آن را مفصلا تبیین میکنند. شأن نزول آیه در بیان ایشان: "در یکى از جنگها شخصى در میان اصحاب پیغمبر بود به نام حاطب بن ابىبلتعه که مؤمن شده بود و آمده بود در مدینه و جزو مهاجرین بود، امّا زن و بچّهى او مانده بودند در مکّه و هجرت نکرده بودند. نگران زن و بچّهاش بود... میترسید که نبادا زن و بچّهى او مورد آزار کفّار مکّه قرار بگیرند. کفّار مکّه هم که حواسشان جمع بود، از این نقطهى ضعف استفاده کردند؛ آمدند پیش زن و بچّهى ایشان و گفتند که شما اگر میخواهید از دست ما راحت باشید، به شوهرتان و به پدرتان بنویسید که خبر بدهد که آیا پیغمبر در صدد حملهى به ما هست یا نیست؛ اینها هم نامه نوشتند به حاطب که این خبر را به ما بده، تا ما از شرّ کفّار محفوظ بمانیم. اینجا بود که ضعف ایمان به سراغ حاطب بیچاره آمد... این بیچاره اینجا خام شد و این نقطهى ضعف اثر کرد؛ یک نامهاى نوشت که پیغمبر در فلان تاریخ میخواهد حمله کند به شما؛ یعنى یک خیانت بزرگ و آشکار. این نامه را داد به یک زنى و او برداشت نامه را و بهطرف مکّه روانه شد. خب، پیغمبر اکرم بهوسیلهِ ى جبرئیل از این قضایاى پنهان آگاه میشد..." (تفسیر سوره ممتحنه، ص ۲۴ـ۲۶)
* با توجه به این نکات سوالاتی به ذهن می رسد: - آیا انتخاب این فراز از ناحیه رهبری اشاره دارد به وقوع یکسری ارتباطات خائنانه با دشمن؟ - امروز حاطب بن ابی بلتعه، مؤمن ضعیف الایمانی که در صدد ارتباطات پنهانی و خائنانه با دشمن است چه کسی است یا چه کسانی هستند؟ - آیا از قضا حاطبهای امروز هم خانواده شان در بلاد دشمن زندگی میکنند و به تعبیر امروز دو تابعیتی هستند؟
منبع این مطلب:
https://eitaa.com/rasaee
استفاده از کلیه مطالب با ذکر صلوات آزاد است
سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام، هدیه به ساحت مقدس حضرت زهراء سلام الله علیها، ائمه اطهار علیهم السلام، امام خامنهای حفظه الله تعالی و ارواح طیبه شهداء صلوات
الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم